Ulošci za inkontinenciju

Inkontinencija je problem znatnog dijela našeg društva. Pretpostavlja se da 1 od 4 žena i 1 od 8 muškaraca treba rješenje ovoga problema, a većina ima lakši oblik inkontinencije.

Inkontinencija (ni)je bolest

Iako Svjetska zdravstvena organizacija ubraja inkontinenciju u društvene bolesti, ne radi se zapravo o bolesti kao npr. gripi, astmi ili upali pluća. Radi se o stanju zbog koje se pojedinac osjeća nelagodno i nesigurno te koja otežava svakodnevni život i zahtijeva liječničku pomoć. To je ujedno i stanje koje prati mnoge bolesti pa nakon oporavka od bolesti epizode inkontinencije mogu potpuno nestati. Stoga zaštitite svoje donje rublje, obucite toplu odjeću i otiđite kod pouzdanog liječnika.

Radije biste mislili da će inkontinencija nestati sama od sebe? Nažalost, to je rijetko slučaj, pa je za vaše dobro najbolje da zaboravite na to da nećete ništa poduzeti u vezi s inkontinencijom ako je imate. Prestanak ili uopće neprimjena terapije za bolest koja je odgovorna za inkontinenciju može dovesti do znatnog pogoršanja zdravlja. Bolje je ne riskirati i posjetiti liječnika odmah nakon pojave prvih simptoma inkontinencije. Savjetovanje liječnika neće škoditi, već samo može biti dobro za vaše zdravlje.

Ako vam je dijagnosticirana inkontinencije, nemojte klonuti duhom. Za svaki oblik inkontinencije postoji rješenje. Razgovarajte sa svojim liječnikom i vidjet ćete da se možete suočiti s tom situacijom. Bez obzira u kojoj ste fazi terapije – prije ili tijekom nje – vrlo je važno zapamtiti jedno, a to je upotreba pravih upijajućih proizvoda za inkontinenciju.

Također, trebalo bi razmisliti i o preventivnim mjerama ako vam inkontinencija nije dijagnosticirana ili se radi o onoj laganoj. Svakodnevno vježbanje mišića zdjeličnog dna, takozvanih Kegelovih mišića, može znatno smanjiti rizik od inkontinencije u budućnosti. Ojačani mišići puno bolje okružuju urinarni trakt, što je vrlo važno tijekom mokrenja, kao i u sprječavanju neželjenog istjecanja. Vježbe se savjetuju i muškarcima i ženama.

Rješenje za inkontinenciju

Inkontinencija se često povezuje s neugodnim i nezgodnim mirisom urina. Međutim, taj se miris može izbjeći ako se koriste pravi upijajući proizvodi, to jest oni koji su upravo osmišljeni za inkontinenciju. Miris se pojavljuje tijekom razgrađivanja urina uslijed bakterija. Proces je brz, a ubrzava ga i viša temperatura u donjem rublju, pa se ubrzo može osjetiti miris taloženog amonijaka.

Posebni upijajući proizvodi za inkontinenciju sadrže tvari koje vežu urin čak i prije nego što ga bakterije počnu razgrađivati. Zbog toga nema nikakvih mirisa i samo ćete vi, vaš liječnik i vaši najbliži (ako im kažete) znati za vaš problem. Stoga nemojte oklijevati družiti se s ljudima, no nemojte zaboraviti ni zaštititi donje rublje i obući toplu odjeću jer je upala mjehura ili bubrega vrlo nelagodna.

Tradicionalni debeli higijenski ulošci, vata, ulošci od celuloze i drugi naizgled jednostavni načini rješavanja inkontinencije vrlo su loša ideja. Sjetite se čestih mijenjanja, neugodnog osjećaja mokrine ili mirisa od kojih vas rješenja za kod kuće ne štite.

Puno bolje rješenje predstavljaju ulošci za kontroliranje mjehura koji mogu ukloniti sve prethodno spomenute faktore, a pritom su i diskretni, ugodni za kožu i svakako puno učinkovitiji od privremenih rješenja. Uz korištenje uložaka za kontroliranje mjehura nećete morati brinuti o “nezgodama” i moći ćete bez straha ići u kupovinu, u kino ili u šetnju.

Ulošci za kontroliranje mjehura, kao na primjer Seni Lady za žene i Seni Man za muškarce, savršeno su rješenje za laganu i čak umjerenu inkontinenciju. Veliki izbor veličina i upijanja uložaka omogućuje vam da pronađete optimalan proizvoda za svoje osobne potrebe. Pouzdana zaštita, osjećaj suhoće, udobnost, pogodnost, smanjenje neugodnog mirisa – ako vam je sve ovo potrebno, isprobajte uloške Seni.

Posjetite Bauerfeind trgovine ili stranicu bauerfeind.hr i saznajte više o proizvodima Seni – vidjet ćete kako se lako možete pobrinuti za inkontinenciju te ponovno uživati u životu.

loading...