Što je šamansko sanjanje

Dobar san je neophodan za dobro zdravlje i dug život, a ne postoji osoba koja ne sanja dok spava. Svi sanjamo, samo se neki ne sjećaju svojih snova. Kada krenemo na spavanje i utonemo u san, krećemo na put nekim drugim svijetom u kojemu se događa puno toga što ima veze s našom podsvjesti.

Jeste li ikada čuli za pojam šamansko sanjanje? Šamansko sanjanje znači da se u Astralu krećemo punom svjesnošću koja je prenesena u tijelo snovima. Tijekom šamanskog sanjanja čovjek može kontrolirati svoje snove. On ih na neki način programira i čini da budu onakvi kako njemu najbolje odgovara. Ovakav način snivanja pruža nam mogućnost da snovima putujemo onako kako želimo – da idemo gdje god želimo i komuniciramo s ljudima s kojima želimo komunicirati.

Kako bismo pobliže objasnili što je zapravo šamansko sanjanje, važno je spomenuti otkud ili od koga ono potječe. Naime, šamani su osobe koje imaju jedan cilj, a to je da uče i vode druge ljude. Oni se još nazivaju i “sinovima neba”, a taj su naziv dobili zbog svojih sposobnosti da se kreću po Astralu te da koriste astralnu magiju i paralelne stvarnosti.

Prema šamanskom vjerovanju, svaki čovjek ima svog duha koji ga čuva. Ako se tom duhu nešto dogodi, osoba koju je on čuvao može se razboljeti. Tada nastupa šaman iscjelitelj koji uspostavlja kontakt s duhom i pokušava doprinijeti izlječenju. Ako ne dođe do izlječenja, osoba umire.

Šamani se jako usredotočuju na svoje snove, koji su dosta intenzivni i preko kojih dolaze do informacija koje im govore kako bi se trebali ponašati u stvarnom svijetu. Šamani u snovima komuniciraju s duhovima i višim silama koje im ukazuju na to gdje postoji problem i kako se on može riješiti.

Jedan od najpriznatijih šamanskih učitelja i praktičara je Nagual Uchu. Uchu je učio od najboljih šamana u Meksiku, Brazilu i Peruu, a nakon toga se odlučio putovati svijetom i sam obučavati ljude i pomoći im u šamanskom sanjanju.

Šamansko sanjanje možemo usporediti s lucidnim snovima jer je i njih moguće naučiti kontrolirati. Međutim, šamansko sanjanje ide korak dalje. Osim što možemo postići svjesno sanjanje i kontrolirati snove, tijekom snivanja možemo proširiti svijet i zaista postati gospodari svojih snova. Snovi nam mogu puno pomoći u kreativnosti, a kada ih jednom naučimo kontrolirati, svoju kreativnost možemo iskoristiti na najbolji mogući način.

Šamani također vjeruju da putem snova može doći do iscjeljenja te da je samo potrebno savladati tehniku prisjećanja i načine pomoću kojih možemo učiniti da snovi izgledaju poput stvarnosti.

Čuvari Zemlje vjeruju da je svima dana moć da mogu sanjati. Oni smatraju da je snivanje stvarnosti za svakog od nas dužnost koju moramo provoditi s velikom milošću i ljubavlju, sve zbog toga što će jednog dana naša djeca živjeti u svijetu kakvog ćemo mi ostaviti, a to bi trebao biti svijet pun mira i obilja.

loading...